ROMANIAN MODELLING FEDERATION
 

since 1968

          FEDERATIA ROMANA DE MODELISM
          ROMANIAN MODELLING FEDERATION
          Member of FAI-CIAM, NAVIGA, FEMA, EFRA

Sediul:Str Piscului nr. 10 Sala Polivalenta,cam 210,sect 4 Bucuresti

         Adresa Postala: OP-6, CP-56 Bucuresti - ROMANIA
          Tel./Fax: +4021.316.24.54; +4031 805 74 71
          E-mail: mzanciu@rdsmail.ro ; conu@rdsmail.ro

  

 
 

                  Aeromodele        Automodele        Navomodele        Rachetomodele

 

 

Home

Statutul Federatiei

Personalul Federatiei

Biroul Federal

Cluburi Afiliate

Regulamente Interne

Taxe 2010

 

 

 

FAI - NAVIGA events

 

 

 

Aeromodele

Automodele

Navomodele

Rachetomodele

 

 

 

 

 

 

 

 

            SPONSORI          

 

 

Argecom

 

 

 

 

 

 

 

F.R.MODELISM

Adunarea Generala din 26 martie 2011

                       

                                              

RAPORTUL BIROULUI FEDERAL

     

PRIVIND ACTIVITATEA  F.R.MODELISM IN 2010

 

         F.R.Modelism a incheiat in conditii foarte bune anul sportiv 2010 cu rezultate de exce-ptie ale sportivilor si antrenorilor care au obtinut la campionatele mondiale,europene si cupa mondiala un numar de 41 de medalii din care 8 medalii de aur,precum si 17 locuri 4-6.

         Un numar de 12 loturi nationale de seniori si juniori au participat la campionate mondiale si europene din care seniorii au participat la 3 campionate mondiale si 3 campionate europene, iar juniorii au participat la 4 campionate mondiale si 2 campionate europene.

         Cel mai mare campionat la care a participat Romania in 2010 a fost Campionatul European de Aeromodele Zbor liber din Turcia,Vize unde au participat 27 de tari la planoare si 24 de tari la propulsoare. S-a obtinut prima medalie la propulsoare F1B din istoria Federatiei prin locul II,medalia de argint individual, obtinut de catre maestrul emerit Popescu Marian,CSU Pitesti,vicepresedintele Federatiei care s-a confruntat cu 68 de concurenti pe proba.La planoare Romania s-a situat pe locul V din cele 27 natiuni cu 75 de concurenti pe proba. Echipa a fost formata din Crintescu Daniel Aeroclubul Romaniei Pitesti, Sijjarto Szilard, Metalul Salonta si Maszkovsky Ioan, CS Armata-Aurul Brad. Antrenorul clasei F1A a fost Popescu Marian iar seful echipei Salistean Viorel. Participartea a costat 22.684.lei si s-a facut exclusiv din veniturile proprii ale Federatiei obtinute din Contractul de sponsorizare cu ROMATSA Bucuresti.

La Campionatul Mondial de Aeromodele Indoor clasa F1D din Serbia,Belgrad unde au participat 13 tari de prestigiu din 3 continente echipele noastre de seniori si juniori s-au pastrat in top prin obtinerea locului III la seniori de catre Aurel Popa CS Vointa Tg.Mures care are si locul 6 individual, Amoraritei Dan si Nicoara Vasile de la CSU Metal Galati. Juniorii au facut senzatia si au auzit Imnul Romaniei pentru locul I,medalia de aur pe echipe. Lotul a fost omogen cu sportivi numai de la Clubul Copiilor Pucioasa: Eduard Mihai Moraru care are si locul 5 individual, Serban Mihnea care are si locul 6 individual si Alexandru Visan. Antrenorul lor a fost profesorul Foamete Radu, iar antrenorul seniorilor emeritul Morar Aurel de la CS Vointa Tg.Mures. Participarea a costat 26.871.lei si a fost acoperita integral deasemenea prin sponsorizarea asigurata de ROMATSA Bucuresti.

La Campionatul Mondial de Rachetomodele din Serbia, Irig, unde s-au intrecut 23 de tari din 3 continente, echipele noastre au avut de asemenea o prestatie de exceptie cu 7 medalii din care 2 de aur si 9 locuri 4-6. La clasa S1A altitudine masurata cu altimetre digitale Romania a obtinut locul I,medalia de aur cu juniorii Nica Alexandru care are si locul 4 individual,Constantin Radu care are si locul 6 individual ambii de la CSM Buzau si Constantinescu Mihai de la CS Chimia Buzau. A II-a medalie de aur a obtinut-o tot Nica Alexandru pentru locul I individual la clasa S5B macheta de altitudine masurata de asemenea digital, el avand si locul II pe echipe la aceeas clasa impreuna cu Constantin Radu si cu Mihalcea Radu de la Palatul Copiilor Buzau. Echipa de juniori de la CS Chimia Buzau Constantinescu Andi,Constantinescu Mihai si Necula Stefan a obtinut locul II la clasa S7 macheta zburatoare. Antrenorii juniorilor au fost  emeritii Sercaianu Lucian,Constantinescu Gabriel si Nica Ovidiu de la cele 3 cluburi medaliate. La seniori Sercaianu Lucian a obtinut locul II individual la clasa S5C si locul II echipe impreuna cu Sercaianu Florica ambii de la CSM Buzau si Constantinescu Gabriel de la CS Chimia Buzau.Aceeas echipa a obtinut si locul 5 la clasa S1B si locul 6 la clasa S4A. Sercaianu Florica a obtinut si locul III individual la clasa S5C.  Constantinescu Gica de la CS Chimia a obtinut locul 4 individual la S6A SI locul 4 echipe la clasa S7 impreuna cu Constantinescu Gabriel si Sercaianu Florica. 

Antrenorul seniorilor a fost emeritul Nica Ovidiu. Dl.gen.mr.(r)Guzu Ion vicepresedintele Federatiei a fost membru in juriul FAI. iar Marian Krause CSM Buzau afost sef de echipa. Actiunea a costat 50.653.lei si s-a realizat exclusiv din Contractul de finantare cu ANST,

iar transportul celor 15 participanti a fost asigurat gratuit  cu un autobuz de lux pus la dispozitie de dl.presedinte Radu Berceanu.

         La Campionatul Mondial de Navomodele Machete din Germania,Dortmund,unde au participat 17 tari din 2 continente, echipa noastra a obtinut un numar record de 26 de medalii la seniori din care 5 de aur si o medalie la juniori la 9 clase . Andrei Romeu de la CS Farul a realizat o medalie de aur si 3 de argint,Dan Emilian de la CSM Timisoara, o medalie de aur,una de argint si 2 de bronz, Costiniuc Corneliu de la CS Farul Constanta a obtinut 2 medalii de aur,Chescu Marius, SCM Bacau o medalie de aur, Marinescu Stefania de la Farul, o medalie de argint si doua de bronz, Popa George si Dan Cristina ambii de la CSM Timisoara au cate 2 medalii de bronz. Cate o medalie de argint au primit Marinescu Ion si Bilca Costinel de la Farul,Dan Niculina de la CSM Timisoara si junioara Chescu Andreea de la SCM Bacau.

Cate o medalie de bronz au obtinut au obtinut Dan Lucian si Artene Alin de la CSM Timisoara si Rat Dorin Calin de la SCM Bacau. Antrenorul general al lotului a fost emeritul Dan Lucian vicepresedintele Federatiei. Actiunea s-a finantat majoritar din Contractul cu ANST in suma de  13.065.lei cu care s-au asigurat cheltuielile internationale, iar transportul a fost asigurat de catre cluburile din Constanta,Timisoara si Bacau.

         La Campionatul Mondial de Navomodele de Curse FSR din Ungaria,Oroshaza unde au participat un numar record de 27 de tari din 4 continente, a participat si selectionata noastra formata din 5 seniori si un junior. Revelatia a facut-o juniorul Szucs Norbert antrenat de Szucs Gheorghe de la C.West Sport Arad care a concurat la 3 clase si a obtinut locurile 6 si 10 individual din 35 de concurenti, confirmad astfel 2 locuri 6 obtinute la Europeanul din 2009.

Cel mai bine clasat la seniori este Brezeanu Ioan de la CSTA Bucuresti care a obtinut locul 26 din 73 de concurenti la 7,5cmc. Actiunea a fost asigurata cu 7.275.lei din veniturile proprii ale Federatiei pentru cheltuieli externe iar transportul a fost suportat de participanti si cluburile din Bucuresti si Arad.

                   Stimati participanti,

         In paralel cu activitatea de performanta a loturilor nationale in strainatate, Federatia

a dezvoltat o activitate intensa in tara prin organizarea a 2 campionate europene,a unui campionat mondial si 4 etape de cupa mondiala. Astfel in 2010 Federatia a totalizat de la infiintare organizarea a 49 de campionate mondiale si europene in Romania.

         Competitia de referinta a anului este Campionatul Mondial de Aeromodele Zbor Liber pentru Juniori F1A,F1B,F1P,de la Salonta 1-7 august 2010 la care au participat echipe nationale din 17 tari de prestigiu din 3 continente.

         Organizarea s-a facut in conditii foarte bune la Campul de la Barmod cu sprijinul

 

Primariei Salonta, al Clubului Metalul Salonta si al sponsorilor ROMATSA Bucuresti,

Aeroporturi Bucuresti, Certsign Bucuresti si Argecom Pitesti.      

Dl.ing.Salistean Viorel a fost din nou un excelent director de concurs pentru a 6-a oara la campionateme mondiale si europene de zbor liber din tara.Domnii Sijjarto Zoltan,Vincze Sandor si echipa de arbitri si organizatori din Slonta si din tara formata din 40 de persoane au functionat cu precizie si solicitudine. Adrian Draghici a realizat informatica si secretarriatul,Petcu Daniel si George Arghir verificarile tehnice. Zanciu Mihail si Conu Marius au fost organizatorii principali si au indeplinit si functiile de director general si respectiv membru in juriul FAI.  Pelin Georgeta a fost de asemenea organizator si trezorierul campionatului.Primaria Salonta prin dl.primar Torok Lajos au oferit in mod generos campul de zbor si o serie de facilitati la locul de concurs si la ceremoniile campionatului. Le adresam multumiri colaboratorilor nostri pentru aportul adus la acesta realizare si speram la alte competitii oficiale in Salonta. Presedintele juriului FAI Pierre Chaussebourg din Franta a apreciat in mod deosebit organizarea campionatului in raporul sau.Timpul a fost favorabil,nu s-a inregistrat nici un protest. Actiunea a costat 82.784.lei inclusiv pentru cantonamentul lotului national si s-a asigurat din incasarea taxelor de participare si din contractele de sponsorizare amintite.

          Echipa noastra de juniori a participat la toate clasele si a fost formata din Niculescu Mihnea, Crintescu Andrei,Ghita Petrut,Valeanu Zorin si Anca Andrei toti de la CSU Pitesti si Darius Serban de la AS Armata-Aurul Brad. S-au obtinut locul 5 in clasamentul general  pe natiuni din cele 17 si locurile 5 pe echipe la planoare si motomodele. Cel mai bun loc individual este locul 4 obtinut de Crintescu Andrei la planoare care si-a indeplinit norma de maestru al sportului intrand in 2 baraje dupa care s-a situat la 10 secunde fata de locul 3.

Antrenorul lotului a fost emeritul Marian Popescu ajutat de Macsim Adrian de la Aurul Brad. Scoala de zbor liber de la Pitesti a d.lui Popescu asigura astfel perspectiva si viitorul acestei categorii traditionale.

         In continuare Clubul Metalul a organizat in 8-9 august Cupa Salonta,etapa a Cupei Mondiale la aeromodele concurs care a inregistrat o participare record.

         Dupa 2 saptamani de la incheierea mondialului de la Salonta, Federatia s-a mutat la Turda unde s-a organizat Campionatul European de Planoare de Panta F1E pentru Seniori si Juniori in perioada 22-28 August, al 7-lea european sau mondial pe care l-am organizat in Turda. Au participat 10 tari cu echipe de inalta performanta de seniori si juniori.

         Organizarea a fost de asemenea o reusita si s-a realizat cu sprijinul Primariei Turda, al unitatilor militare din Turda si Cluj si al sponsorilor ROMATSA,Aeroporturi Bucuresti, Certsign si Argecom.

Dl.primar Tudor Stefanie ne-a asigurat o serie de amenajari si facilitati la locul de concurs pe dealul Bogata precum si ceremoniile legate de deschiderea festiva a campionatului.

         Dl.ing. Salistean Viorel a fost din nou un excelent director de concurs care a asigurat bunul mer al competitiilor. Zanciu Mihail, Conu Marius si Pelin Georgeta au fost organizatorii

Principali si au indeplinit si functiile de director general, membru in juriul FAI si repectiv trezorier al Campionatului European. Informatica si secretariatul au fost asigurate de Matica Cristian din Arad si Turanicz Peter din Cluj, iar 45 de arbitri din Turda,Cluj si din tara au asigurat cronometrajul in conditii foarte bune. Timpul a fost foarte favorabil, nu s-a inregistrat nici un protest.Presedintele juriului  FAI dr.Ree Andras din Ungaria  descris campionatul in termeni favorabili in raportul sau.

Adresam multumiri colaboratorilor, sponsorilor si tuturor care au actionat pentru reusita campionatului european. Echipa nationala de juniori formata numai din sportivi de la CSU Pitesti, Niculescu Mihnea, Valeanu Zorin si Anca Andrei antrenata de Popescu Marian a obtinut un onorabil locul III. Seniorii Draghici Florian, Popescu Marian de la CSU Pitesti si Ciucu Viorel de la Aeroclubul Romaniei Pitesti s-au clasat pe locul 5.

         Inaintea Campionatului European Federatia a organizat etapa de Cupa Mondiala “Memorial Popa Cringu” iar dupa European etapa de Cupa Mondiala “Cupa Turda”. Ambele

au avut participarea record a anului si in ambele sportivii nostri au fost pe podium.

         Costul Campionatului cu cele 2 etape si cantonamentul lotului a fost 64.331.lei care a fost asigurat din taxele de participare incasate si din sponsorizarea din partea ROMANTSA,

Aeroporturi Bucuresti  si Certsign.

Cele 2 etape din tara impreuna cu alte 12 din strainatate au permis afirmarea noastra.

Astfel in clasamentul general FAI al Cupei Mondiale F1E Anca Andrei este campion al anului la juniori clasa F1E, iar  Draghici Florian s-au situat pe locul II si Popescu Marian pe locul 3.   Titlurile si trofeele se vor decerna la Adunarea Generala de la Lausanne in 15 aprilie.

         Cu prilejul acestui breviar trebuie sa-i felicitam in mod special pe sportivii si antrenorii care au obtinut cele 41 de medalii si numeroasele locuri 4-6 la competitiile oficiale in 2010.

         In 15-24 iulie  la Cisnadie,federatia noastra a organizat Campionatul European de Elicoptere Radiocomandate F3C la Aerodromul privat Aripile Magurei situat intre Cisnadie si Sibiu.Este al II-lea  Campionat European de Elicoptere dupa cel organizat la Pitesti in 2002.

         Au participat echipe nationale din 10 tari care au totalizat 27 de piloti elta Europei. Din pacate nu am avut nici un concurent din tara care sa doreasca sa sa se perfectioneze si sa participe.

 O contributie deosebita la realizarea competitiei au avut-o Jeofrey Dewenik, Popescu Alexandru si personalul aerodromului care au pus la dispozitia Federatiei campul de zbor si o serie de amenajari cu titlu gratuit timp de 10 zile.Primaria a pus la dispozitie facilitati la locul de concurs. Un rol deosebit l-a indeplinit Dumitru Tudorel ca organizator,si Palatul Copiilor Sibiu care a pus la dispozitia corpului de arbitri si organizatori un microbuz condus de Dumitru Tudorel. Juniorul Matica Cristian din Arad a relizat profesional si impecabil toata informatica,Petre Andrei din Bucuresti a facut verificarea tehnica. Conu Marius,Zanciu Mihail si Pelin Georgeta au fost organizatori principali si au indeplinit si functiile de membru in juriul FAI, director general si respectiv trezorier al Campionatului. Presedintele juriului a fost Horace Hagen din SUA, iar director de concurs Manfred Dytmayer.Nu s-a adresat nici un protest la juriu sau la director. Presedintele juriului a scris un raport elogios. Timpul a fost foarte favorabil. Sponsorii campionatului au fost ROMATSA Bucuresti si Aeroporturi Bucuresti. Costul actiunii a fost 83.867.lei si a fost acoperit din taxele de participare si din

Contractele de sponsorizare.

         Din pacate ANST pentru aface economii,a modificat ordinul pentru medaliatii la CM/CE astfel ca tot mai putini sportivi sa fie premiati si in special cei de la sporturile neolimpice.

Astfel din toate loturile mentionate mai sus, au fost premiati numai seniorii de la CE din Turcia cu 20% din prevederi si o parte din sportivii medaliati la CM de Rachetomodele cu 8 % din prevederi. De exemplu juniorii care au obtinut 3 medalii de aur la 2 CM nu au primit nici un leu deoarece la proba lor au fost numai 10 tari in loc de 11, in timp desi la intreg mondialul

au participat 23 de tari. De asemenea personalul salariat incepand cu 2010 a fost exclus de la premiere. Federatia a rasplatit intr-un fel medaliatii acordand indemnizatie de lot pe o luna din venituri proprii in suma de 20.000.lei celor 55 de participanti din loturile nationale.

         ANST a raspuns favorabil solicitarilor noastre de recompensare a sportivilor medaliati

acordand Federatiei la rectificarea de buget din trimestrul IV, 40000.lei pentru indemnizatii de lot pentru 2 luni si 30000.lei pentru dotare cu materiale de modelism. Astfel subventia noastra a crescut in 2010 de la 150000.lei cat am avut acordat prin contract la 220.000.lei ajungand la 90% din subventa din 2009. Federatia a derulat ireprosabil Contractul cu ANST si a raspuns prompt la toate raportarile si la toate solicitarile Autoritatii.

Federatia si-a achiat regulat si integral toate obligatiile fata de Bugetul de Stat si bugetul asigurarilor sociale si nu are nici o plata restanta pentru anul 2010.

Adresam multumiri ANST si in special d.nei presedinte Doina Ofelia Melinte, Directiei Economice, d.nei Georgescu Claudia care era director in 2010 si d.lui consilier Bocsa Cristian

pentru sprijinul acordat stimularii loturilor nationale si Federatiei in general in 2010.

 

                            Stimati participanti,

         Activitatea curenta a  federatiei s-a concretizat prin organizarea celor 32 de campionate nationale si etape ale Cupei Romaniei la toate ramurile de sport care s-au derulat saptamanal in sezonul competitional din primavara pana in toamna.

         La aeromodelism s-au organizat 8 campionate nationale;

-         Maxindoor la Medias,

-         Indoor la Slanic,

-         Zbor circular la Dej,

-         Planoare de panta la Turda,

-         Machete zbor circular la Pucioasa,

-         Planoare radiocomandate la Brasov,

-         Zbor liber la Salonta,

-         Machete Radiocomandate si acrobatie la Ploiesti.                                       

La navomodelism s-au organizat 4 campionate:

-         Veliere in 3 etape la Galati Miercurea Ciuc si Constanta,

-         Machete la Constanta,

-         Viteza si evolutie la Timisoara,

-         FSR la Bucuresti.

La automodelism s-au organizat 5 campionate nationale, din care unul in 3 etape:

-         Captive la Bucuresti,

-         1/10 si 1/18 la Pucioasa,

-         1/10 la Vaslui,

-         1/8 si 1/10 IC la Pucioasa,

-         1/8 off road la Bucuresti,

-         1/12 la Arad

La rachetomodelism toate cele 8 clase s-au tinut intr-un singur campionat la Salistea Sibiului.

         Pentru modernizarea si eficienta campionatelor de curse de navomodele si automodele,

Federatia a procurat in August sistemul de arbitraj electronic AMB direct de la producatorul din Germania in suma de 5100.euro, suma obtinuta din contractul de sponsorizare cu Aeroporturi Bucuresti.                                                

Costul anual al Calendarului intern a fost de 69.180.lei si s-a asigurat din taxele de participare,vize si cotizatii de la cluburile afiliate.

In afara de cei 2 secretari care au participat la majoritatea campionatelor, un rol deosebit in organizarea acestora si a etapelor Cupei Romaniei l-au avut membrii Biroului si ai comisiilor federatiei, corpul de arbitri si organizatori ai cluburilor din teritoriu.

         La aeromodelism le aducem multumiri urmatorilor: Popescu Marian,Salistean Viorel,Petcu Daniel,Dumitru Tudorel, Tomescu Traian,George Arghir,Vincze Sandor, Sijjarto

Zoltan,Bujor Razvan,Vitican Andrei,Petre Andrei,Macsim Adrian, Jeflea Marin,Pustea Dacian,Dan Octavian, Ilies Ana Iulia,Diaconescu Nicu si Sandu, Kiss Istvan.

 La  automodelism le multumim pentru contributie domnilor: Constantinescu Ion, Necula Cristian,Olaru Constantin,Onica Cristian si Faur Fanel.

La navomodelism evidentiem contributia domnilor Malescu Nicolae, Dan Lucian,Ciortan Leontin, Petrica Vasile,Mitu Nicu, Ungureanu Ion,Dumitru Ioana,Georgescu Cristian si Gliga Traian.

La rachetomodelism adresam multumiri domnilor g.ral mr.r.Guzu Ion,Dumitru Tudorel, Radu N. Ion,Sercaianu Lucian,Constantinescu Gabriel,Popa Dan si Marian Krause.

CSM Buzau prin preocuparea speciala a d.lui Sercaianu Lucian a organizat traditionala

Etapa a Cupei Mondiale, Cupa Buzaului care a contat si ca etapa de pregatire pentru Campionatul Mondial din Serbia.   

Alta categorie de concursuri traditionale care au stimulat si pregatit in special juniorii  au fost concursurile memoriale nationale din care mentionam special:

-         Memorialul Adrian Dan Urucu de la Salonta,

-         Memorialele Aurel Vlaicu si  Lucian Berceanu de la Deva,

-         Memorialul H.Coanda de la Pucioasa,

-         Memorialele Traian Vuia, Aurel Vlaicu,Iosif Silimon si Henry Coanda de la Brasov.Ghimbav

-         Memorialul Lungu Tudorel de la Tecuci

In domeniul activitatii de documentare si informare siteul frmd.ro contine toate competitiile interne si internationale la care au participat sportivii nostri,toate clasamentele anuale,calendarele si regulamentele, gratie activitatii constante a d.lui Adrian Darghici caruia ii adresam felicitari si multumiri.

Dl.ing.Salistean Viorel cu sprijinul lui Adrian Draghici a editat a 9-a lucrare  Anuarul aeomodelismului romanesc pe care-l realizeaza voluntar si-l distribuie gratuit pe CD tuturor cluburilor memebre. Ii multumim d.lui Salistean care prin dumneavoastra scrie istoria aeromodelismului si-i dorim multe editii de aici incolo.

         Domnul Necula Cristian face evidenta automodelismului si editeaza anual manualul regulamentelor de automodelism in mod voluntar pe care-l difuzeaza gratuit cluburilor membre pe CD.

          Domnul Radu N.Ion a scris si difuzat in internet Istoria internationala a rachetomodelismului.

Sprijinit de Federatie a participat in cheltuiala proprie la CM din Serbia ca suporter exact acolo unde in urma cu 40 de ani devenise primul campion mondilal si unde acum a fost aplaudat si elogiat.                                            

In domeniul perfectionarii si formarii de noi antrenori, federatia a orgaizat cursul anual de perfectionare in 16-18 noiembrie si a sprijinit un numar de 7 sportivi de performanta sa promoveze anul II la Scoala Nationala de Antrenori din care 4 au promovat deja Scoala. Un numar de 9 sportivi au ineplinit normele de acordare a titlului de maestru al sportului si au primit carnetele in decembrie. De asemenea Constantinescu Gabriel si Petcu Daniel au primit carnetele de antrenori emeriti iar Chibulcutean Ion si Balca Costinel pe cele de maestri emeriti.

Delegatii federatiei Zanciu si Conu au participat la Adunarea Generala FAI-CIAM din aprilie unde au obtinut organizarea Campionatului European de Rachetomodele in 2011 si a campionatului Mondial de Aeromodele Electrice in 2012. La Biroul din Decembrie unde a participat Conu Marius s–au aprobat in detaliu programele Campionatului de Rachetomodele si ale Campionatului European de Aeromodele Machete Radiocomandate angajat din 2009, 

dar care din pacate a trebuit sa-l anulam deoarece numai 5 echipe s-au inscris.

         Federatia si-a achitat in termen toate taxele si cotizatiile la federatiile internationale    care este mambra: FAI 2600 CHF,CIAM 1100 euro,EFRA 550.euro,NAVIGA 550.euro./2010

                   Stimati participanti,

         Am vorbit in acest raport  mai mult ca oricand despre mari actiuni in tara si in starinatate realizate din mari sponsorizari.Dupa cum ati vazut numai 2 participari internationale s-au putut face din subventia de la ANST, majoritatea participarilor si toate organizarile facandu-se excliusiv din sponsorizari si venituri proprii din taxele strainilor la CM/CE.  Domnul presedinte Radu Berceanu ca reprezentant oficial al Federatiei si ca garant al activitatii noastre, si-a atras niste parteneri de valoare care ne-au subventionat prin contracte cu sume importante fara de care realizarile noastre raportate astazi ar fi fost pe jumatate. Astfel SC Aeroporturi Bucuresti,respectiv Aeroportul International Bucuresti Otopeni ne-a subventionat cu 76.000.lei pentru anul 2010,ROMATSA Bucuresti ne-a subventionat pentru perioada 2010-2012 cu 210.000.lei iar Certsign cu 38.000.lei pentru 2010.In trimestrul 4 dl.presedinte a sponsorizat Federatia cu suma  de 20.000.lei.

In numele nostru si al dumneavoastra ii adresam multumiri domnului presedinte

Radu Berceanu, cat mai multi ani in functii importante in Stat si in fruntea Federatiei.

         Adresam multumiri in acest cadru dl.consilier Cristian Bocsa referent pentru federatia noastra din cadrul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret pentru receptivitatea si promptitudinea sa fata de problemele contractuale ale federatiei.

Adresez multumiri Biroului federal, Comisiilor federale si colegilor mei Conu Marius si Pelin Georgeta pentru activitatea lor sustinuta la indeplinirea obiectivelor federatiei in 2010.

                                             

 

                                                                             Biroul federal,

                                                                           secretar general

                                                                           Mihail Zanciu

 
     
&  ddd